Followers

Wednesday, June 8, 2011

Pujukan Pak Nil selamat nyawa

KUALA LUMPUR: Tindakan pantas pengacara popular, Aznil Nawawi, 48, atau lebih dikenali sebagai Pak Nil bukan saja menyelamatkan nyawa seorang pendengar radio yang mahu membunuh diri, malah menyelesaikan masalah pinjaman lelaki terbabit yang diburu along sejak lapan bulan lalu.
Kemuliaan hati Aznil terserlah apabila dia memberikan wang RM1,000 kepada mangsa untuk melunaskan hutang itu demi menyelamatkan nyawa lelaki terbabit.
Difahamkan, lelaki berusia 28 tahun yang kini menganggur selepas berhenti kerja nekad membunuh diri kerana dia dan keluarganya sering diganggu along selepas meminjam wang sejak lapan bulan lalu.

Akibat tidak tahan dengan ugutan along, mangsa yang tertekan mahu mengambil jalan mudah dengan meminum racun bagi menyelesaikan masalahnya itu.



Namun, lelaki terbabit mengirim SMS menerusi program Merisik Khabar, Riuh Pagi di stesen radio Era FM, kelmarin, dipercayai sebagai amanat terakhirnya kerana buntu selepas ahli keluarga enggan membantunya menyelesaikan masalah berkenaan.


haa..tu la dia padah pinjam duit ngn along... padahal dh byk kes cam ni...
tp masih ada lg yg berani pinjam duit ngn along...
hidup xsenang tau...bahaya tuk keluarga...
so, ambil lah pengajaran kt sini...jgn sesekali berani buat pinjaman ngn along wlau xada duit skali pn...
lau terdesak sgt pinjam lah ngn kwn2 ke..saudara mara ke... mesti diorg bagi..tp kne bayar la...
jgn xbyr plak...nanti org marah....betul x?hehe

erm tu je leh rehan nasihat...saje je post benda ni...xtau nk post ape...
korang smua mesti dh tau kn keburukan buat pinjaman ngn along...
so jauhkan lah diri dari along yer...

2 comments:

sobri yaacob said...

bgusnya paknil... :)
murah hati dia

bunga said...

pak nil mmg baik hati..semoga org itu insaf la..bahaya tul..

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...